Eilen oli jänskä päivä. Barbro Börjesson oli saapunut Ruotsista rhonttien luonneviikonloppuun - ja meille liikeni paikka kyseisessä testissä. Uni ei meinannut tulla edellisenä iltana laisinkaan, sen verran Mammaa jännitti.

Etukäteisodotukset testin tuloksista olivat: utelias, terävä, rohkea, helposti palautuva... Barbron puheesta jäi ensinnä mieleen vähemmän rohkea, enemmän terävä, jonkin verran itsenäinen, ja hermorakenne pitää paketin hyvin kasassa. Kivasti hän aloitti testin läpikäymisen kertomalla, että Yarri on mukava, eläväinen koira, joka haluaa tehdä koko ajan jotakin. Se ei tullut juurikaan yllärinä :-) Yhteenvetoa en oikein osaa antaa, koska oma protokollanlukutaitoni on olematon. Kovuus mennee joissakin tilanteissa kohtuullisen kovasta hieman pehmeään päin. Viivästynyt palautuminen tarkoitti sitä, että Yarrilla kestää hetken aikaa ennenkuin se rohkaistuu tilanteeseen, mutta purkaa sen sitten välittömästi ja täydellisesti.

Tässä yhdistyksen sivuilta lainattu, osittainen, suomennettu versio protokollasta. Täydellinen lomake löytyy yhdityksen sivuilta. Tästä löytyvät vain Yarria koskevat kohdat. Alkuperäisessä lomakkeessa Jarpsan ruksit sijoittuvat lähinnä tuonne oikeaan laitaan lomaketta.