Olemme jo pidemmän aikaa miettineet, kuinka koirat suhtautuvat tontille tuleviin vieraisiin ihmisiin. Yarrihan on sellainen hyppy-pomppu-loikka -tapaus, jonka itsevarmuudesta tässä aiheessa ei ole käytännössä testattua tietoa. Tiedämme, että se lähestyy omaa, epätavallisesti liikkuvaa porukkaa haukkuen ja pysähtyy metrin päähän, kun tunnistaa väen. Teppohan sitten vihaa useimpia vieraita miehiä, ja tekee sen kyllä äänellä ja haastamisella tiettäväksi.

Eilen tontille tuli mahdollinen tuleva Timpuri, jonka Yarri bongasi tietysti heti auton tultua aidan taakse. Se juoksi portille muutaman varoitushaukun päästäen, karvat lievästi koholla. Teppo kipitti miljoonaa perässä. Timpuri tuli rennosti portista sisälle, Yarri loikkasi kerran tai pari vasten, ja Tempe räkytti Yarria leikkiin kanssaan. Tontilla Tepolta on paljastunut jännä piirre: Kun sinne tulee joku, Tenookka kärttää Yarria leikkimään kanssaan. Ihan kuin se sanoisi (lievästi inhimillistäen) että "Älä leiki sen kaa, tuu mun kaa!"

Eli siinä ne meidän vahtikoirat - pyh! Toinen oli heti kaveria, ja toinen ei noteerannut ollenkaan. Ja mä kun olen laskenut niiden varaan... Onneksi Jarppa sentään ilmoitti, että joku on tulossa. Timpuri varoitti, että tuolla seudulla on tapana se, että perheen koiramäärä lisääntyy ainakin parin vuoden välein! Täytynee siis pistää pennua varaukseen tuonne kolmen vuoden päähän...