Niin se vaan käy, että lomalla ei ehdi edes blogia päivittää. Nyt kun on ensimmäinen työpäivä takana, niin muutkin rutiinit alkavat toivottavasti rullata.

Poijjaat ovat vissiin oikein tyytyväisiä, kun Mamma on palannut töihin. Pienet repuskat saavat jopa vedellä hirsiä päivällä, eikä Mamma raahaa niitä pihahommiin koko päiväksi. Reippaasti ne ovatkin kyllä olleet mukana hommissa. Tuossa kahdeksan tunnin puunteon jälkeen Teppo on antanut periksi, ja se on tullut jalkoihin pureskelemaan keppejä. Se on siis koira, jota kepit eivät oikeasti kiinnosta... Yarrin taas kulkee terassin nukkumapaikan ja aurinkoisen rinteen välillä ja käy joka välissä tarkastamassa, ettei Mamma ole hävinnyt minnekään. Luppoaikoina se kyttää oravia ja myyriä ja ihmettelee sisiliskoja. Hassu suurristan metsästäjä! Se saattaa istua aivan liikkumatta sammalikossa keskellä metsää tunninkin, ja tiirailee, mitä kaikkea metsässä liikkuu.

Herra Metsästäjä on muuten ahomansikoiden lisäksi päättänyt tyhjentää tontin vadelmista. Se käy haistelemassa puskat ja syö jokaisen kypsän vatun. Jos vattu on punainen, mutta ei vielä aivan kypsä, Yarri jättää sen Mamman poimittavaksi. Tänään siirrettiin vähän portin viereistä aitaa, ja aita oli tolpista irrallaan. Yarri jopa luikahti tontilta pois (mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt) sukeltaakseen suoraan vatukkoon. Son ihan pöhkö!

Eilen sain vihdoinkin Tepon hyväksymään sähkölaitteiden hyväksikäytön hoitotoimissa. Kerran olen yrittänyt vetää sen Moserilla nyppimisen sijasta. Juuh, ei tullut mitään, kun se vetkuloi niin hirveästi. Myös ell Ville sai vihat niskoilleen, kun veti toisen reiden trimmerillä sen supiepisodin jälkeen... Sen lähelle ei kertakaikkiaan ole päässyt minkään sähkövehkeen kanssa. Tepon kynsienleikkuu on ollut vuotiaasta lähtien tosi vaikeaa, etenkin takajalkojen. Nooh, pitkään sitten leikkasin pienen pätkän (koska periksihän ei voi antaa) ja viilasin loput. Eilen sain sen vihdoinkin tajuamaan, ettei sen jalat mene poikki, jos hurautan kynnet sellaisella jalkojenhoitotsydeemillä. Voi hitsi, ehkä sen kynnet saadaan jonain päivänä vielä lyhyiksi ;)