Tunnelmallista Joulun aikaa, rakkaat ystävät!

Meillä elettiin jo hiukan jännittäviä hetkiä. Ekan kerran Yarrin aikana viriteltiin kuusi olohuoneeseen. Valotkin oli jo vedetty (ja teipattu piuhat lattiaan), kun kävi kutsu salaattitalkoisiin. Kainon toiveen myötä koirat saivat jäädä kotiin kuusen, lämpökynttilöiden metallikuorien ja kahden kisun kanssa. Kyllä muuten jännitti tulla parin tunnin päästä takaisin... Voitte vaan kuvitella hämmästyksen, kun mitään omia ei oltu askarreltu. Vaan niin kiltti nuorimies tuo Jarppis on viimeaikoina ollut, etten voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tokikaan en vieläkään jättäisi sitä vieraaseen paikkaan. Näin askarrellut jutut on ainakin omia...

Yarri yllätti muutenkin tänään. Oltiin anopilla kyläilemässä ja pojat pääsivät mukaan, anopin koira laitettiin siksi aikaa tarhailemaan. Tessun avoin ruokasäkki ja nappuloita täynnä oleva kippo olivat kuitenkin sisällä ja lattialla. Yarripa kävi vain haistamassa ne, ja jätti aivan omaan arvoonsa! Käsittämätöntä, minäkin jäin kerrankin sanattomaksi. Iskä kun on yhden kerran kieltänyt, niin sinne ei mennä varkaisiin... Toki lattialla oleva hernarikattila piti nuoleskella, kun hernari on maailman parasta herkkua.

Tepon kanssa tehtiin huippuoivallus kyläreissun aikana. Se kun haukkuu nuo kaikki vieraat ihmiset oikein viimeisen päälle, eikä siihen ole auttanut oikein mikään. Sainkin yhtäkkiä ahaa -elämyksen, että otankin kosketustreeniä vieraan jalalla. Sheippasin Tenokan tönäämään nenällä vieraan villasukkaa. Itse olin metrin-parin päässä palkkaamassa. Kaveri alkoi takoa villasukkaa noin minuutissa, ja sen jälkeen vieras oli ihan ok. Eipä mennytkään montaa vuotta, ennenkuin oivalsin, että vieraasta voi tehdä palkkion mahdollisuuden, jolloin vieraita ei tarvitse muuten noteerata. Se nyt on pieni paha, vaikkei hommaa teekään ärsykekontrolliin asti. Myyriäisen nenä varpaan välissä on huomattavasti mukavampi kuin hampaat nilkassa - noin hitusen kärjistettynä.

Poikien mukava yhteiselo on jatkunut edelleen. Hävettää myöntää, mutta tänäaamuna oltiin ihan koko porukka sängyssä heräilemässä sunnuntaiaamun kunniaksi. Tenohan kipittää heti ruuan jälkeen erikoisluvallaan Iskän viereen köllimään. Sitten kun minäkin rötkähdin takaisin petiin, tuli sinne Yarrikin. Onneksi tuo ei muuten edes yritä sinne, saa pysytellä soffalla lampaantaljansa päällä.