Jarno-Petteri se pääsi tänään tekemään yhden osion luonnetestistä. Minä kun en ymmärrä niistä mitään, niin en kylläkään tiedä, mitä tämä osio mittasi... Oltiin metsässä, kun Iskä tuli sinne aivan yllättäen. Iskällä oli tummat toppavaatteet, pipo silmillä, lapio kädessä ja kävelytyyli oli vähintäänkin epäilyttävä. Nuori herra Rhodesialainen iski pään alas ja lähti kiitolaukkaa kohti. Kolmen metrin päässä se pysähtyi ja haukkui kumeasti. Emme tiedä, mitä se olisi vieraan kanssa tehnyt, koska se tietysti tunnisti Iskän heti kun malttoi pysähtyä. Näytti kyllä siltä, ettei minun tarvitse pelätä kutsumattomia vieraita tuolla kuusikon keskellä!

Tenookkelilla sitten urakkaa piisaakin tuolla maalla. Sehän perinteisesti sekoaa, jos vedessä on jotakin roskia, lehtiä, risuja, juuria tms. Nyt se repuska löysi kivien välistä selkäänsä ylettyvän lammikon, jossa yllättäen oli jos jonkinlaista roipetta. Koska Pappa on ahkera, se kaivoi pohjalta lisää risuja heti kun oli saanut aiemmat kerättyä vedestä pois. Saas nähdä sekoaako kaveri keväällä sukkiinsa, kun vesilätäköitä on joka paikassa - ellei myyriäinen ehdi jäätyä kalikaksi ennen sitä. Lutakon vesi ei nimittäin ollut juuri muuta kuin jäähileistä.

Sen verran jätkille taisi tulla kylmä, että kumpikin yritti asettautua mahdollisimman lähelle nuotiota makaamaan. Yarri Herkkänenää vaan häiritsi nuotion savu niin paljon, että sen piti tulla Mamman syliin  istuksimaan... Lämmittely sujuikin paljon paremmin kotiin päästyämme. Yarri kiipesi eilen ekan kerran saunan ylälauteille asti. Arvatkaas kuka siellä oli tänään heti ensimmäisenä?! Meidän saunasta alkaa tulla ahdas!

Yarri näytti iltasella satuttaneen vasemman etujalkansa. Se tuli metsässä kolmella jalalla konkaten luokse. Pikaisen tutkimisen seurauksena ainakaan verta ei tullut mistään. Hetken perästä se kulki aivan normaalisti neljällä jalalla. En tiedä, mikä homman nimi oikein on, koska kotona manikyyrin (vai pedikyyrin?) jälkeen se päättikin ontua hetkisen oikeaa etujalkaa... Katsotaan, sanoi tohtori. Jos ei aamulla mitään ihmeitä näy, niin tsälli pääsee kyllä metsään mukaan.